Въпроси за фотосесиите

Правя семейни и детски  фотосесии в София. Провеждам фотосесии на бременни, както и индивидуални. Обожавам да заснемам емоциите на малки и големи, а като любител на животните правя фотосесии и на домашни любимци – предимно на кучета. От 2020г. правя и най-новия вид забавни фотосесии “IN THE BOX” (Фотосесии в кутия). Правя и коледни фотосесии на различни декори. Снимам събития като абитуриентски балове, кръщенета, рождени дни, фирмени партита и др. Обичам да пътувам из света, затова снимам и пейзажна фотография. Имам опит и с продуктовата фотография. Обичам професията си, затова съм отворена и за други предизвикателства. Може да се свържете с мен, за да обсъдим от какви снимки имате нужда.

Час за фотосесия може да запишете на тел.: 0884 23 70 73, от формата за контакт тук в сайта на dianastrumin.com/contact, директно на имейл: art@dianastrumin.com или като ми напишете съобщение на страницата ми във Фейсбук страницата ми DianaStruminKartiniFotografia.
Необходимо е да уточните каква фотосесия искате да направим – детска, семейна, на домашен любимец, “In the box” (Фотосесия в кутия), новородено, както и да оставите вашето име и мобилен телефон за връзка.

Фотосесиите най-често продължават от 45 до 60мин. При снимане на новородено, може да продължат и до 3 часа. Предварително с вас ще обсъдим всички подробности относно избрания пакет кадри, локация, брой и избор на тоалети, за да сте наясно както вие, така и аз, колко точно време ще ни е необходимо.

Правя фотосесии навън и в студио.
Фотосесии на открито: Най-често ги провеждам в парк в София, а понякога и в градска среда. Всичко зависи от вида на желаната фотосесия. Готова съм да обсъдим локацията, ако искате точно конкретно място.
Фотосесии в студио: Фотостудиото ми се намира в квартал Борово, София. Мястото е топло и уютно и предразполага децата да се отпуснат и забавляват.

Различните фотосесии изискват различен подход. Подхождам много индивидуално за всяка една фотосесия, без значение дали снимам деца, възрастни или домашни любимци. Хората са с разнообразни характери и виждания и реагират на обстановката, обектива и местата на провеждане на снимките по различен начин. Стремя се да предразположа всички участници във фотосесията, за да бъде ползотворна, приятна и забавна.

Обработвам всички най-добри кадри от фотосесиите по ред на заснемане. Получавате вашите обработени снимки в срок до 10 работни дни.  Ако желаете експресна обработка (2 дни), се доплаща + 30% от стойността на фотосесията или събитието.
Изпращам ви вашите снимки по имейл на линк с ваша лична фотогалерия. Може да свалите обработените снимки с висока резолюция и с код за сваляне, който ви предоставям. Може да разглеждате фотогалерията си от мобилни и десктоп устройства, както и да ги споделяте с приятели до 1 месец. За да ги свалите ви трябва настолен компютър.

Моят опит досега ми показва, че е по-добре аз да избирам най-добрите кадри. Първо гледам да са технически издържани, например да имат ясен фокус. Не мога да дам размазана снимка. След това избирам най-добрата гледна точка, композиция, емоция. Понякога се налага да сливам няколко снимки в една. Например ако на снимката има прекрасно заснети четирима усмихнати човека, но двама от тях са със затворени очи. Вземам други подобни снимки на тях с отворени очи и ги наслагвам, за да „стоят очите им отворени“ на избраната снимка. 🙂
Давам възможност да си изберете и допълнителни кадри, които искате да обработя отделно от избраните от мен. Ще ви изпратя линк, в който до 10 дни да ми посочите кои снимки искате да заявите допълнително.

Не, не предоставям необработени кадри, нито в JPG, нито в RAW формат.

Всички снимки включват пълна гама на прецизна обработка като: баланс на белия цвят, компенсация на експозицията, шумоподтискане, отстраняване на изкривявания, хроматични аберации и винетиране, корекция на контраста, повишаване на рязкостта, кроп, ретуш, оразмеряване.

Обработените снимки ви изпращам на индивидуален линк за сваляне във формат JPEG с висока резолюция и качество. Могат спокойно да се принтират на фотохартия.

Да, можете. Освен избрания от вас пакет, може да си изберете още допълнителни кадри, които да ви обработя. За целта ще ви изпратя отново линк с онлайн галерия с останалата част от подходящите необработени кадри. До 10 дни ще имате възможност да отбележите кои снимки искате още. Цената на допълнителен кадър е 6 лв. на брой.

Въпросът с ретуширането на снимки винаги е бил много деликатен. Много от жените ми казват, че искат да им загладя бръчките, пъпките или да ги направя да изглеждат по-слаби. Затова предварително се договаряме какъв вид ретуш искат. В обработката винаги прилагам „лек ретуш“ на снимките, особено на снимките в близък план – заличаване на пъпки, петънца с цел изглаждане на тена на лицето. За бръчките и вталяването, ретуша става много по-сложен и отнема доста повече време, за да изглежда реалистично. Затова „дълбокият ретуш“ се заплаща допълнително.

Най-важното е всички да се забавляваме. Носете си усмивките и доброто настроение. За фотосесиите с деца – можете да донесете любими техни дрешки и играчки. Можете да си приготвите повече от един тоалет. За семейните фотосесии, препоръчвам всички участващи да се облечете в един стил и в една и съща цветова гама.

При всички фотосесии или събития, заплащането става в деня на снимките по банков път. При избор на допълнителни кадри, заплащането става отново по банков път. След постъпване на сумата за избрания брой кадри, до 7-10 дни ви избращам избраните, обработени снимки.

Да, предлагам ваучери за подарък. Можете да поръчате ваучер за подарък като се свържете с мен по имейл art@dianastrumin.com, чрез съобщение оттук в сайта на dianastrumin.com/contact, като ми напишете съобщение на страницата ми във Фейсбук страницата ми DianaStruminKartiniFotografia. или на тел.: 0884 23 70 73. Напишете ми за кого е ваучерът и от кого е. Трябва да уточните и каква фотосесия искате да подарите, например Детска фотосесия, Фотосесия за бременни“, Индивидуална фотосесия“, забавни фотосесии “IN THE BOX” или друга. Получавате ваучера си по имейл в jpg файл или разпечатан на картон, опакован в плик с панделка, в студиото. Заплащането става по банков път.
Ваучерът е без оскъпяване, т. е. плащате толкова, колкото струва самата избрана фотосесия. Ваучерът важи 6 месеца от датата на закупуване и не се преотстъпва на друг.

Aко имате подарен ваучер за фотосесията е нужно да ми се обадите на тел.: 0884 23 70 73 и да си кажете името и номера на ваучера. След това ще се разберем допълнително за деня и часа за фотосесията. Не е нужно да го носите или разпечатвате ако е получен по електронен път.

Всички снимки, публикувани на този сайт, в Instagramdiana.strumin.artist или на страницата ми във Фейсбук страницата ми DianaStruminKartiniFotografia, както и тези, които получавате от мен, са със запазени авторски права и са собственост на Диана Струмин. Употребата им с комерсиална цел, без съгласието на автора, е нарушение на закона. Ако желаете да ги използвате за комерсиални цели, моля да се свържете с мен, за да го обсъдим.
Аз, като фотограф си запазвам правото да използвам заснените от мен кадри, единствено и само с цел популяризиране на предлаганите от мен фотографски услуги. Имам право да ги използвам за портфолиото си, Фейсбук страницата ми DianaStruminKartiniFotografia., Instagramdiana.strumin.artist и други социални мрежи. Ако желаете снимките да не се публикуват, моля да ме предопредите преди фотосесията. В такъв случай цените на избраните фотосесии ще се оскъпят с 50%. Портфолиото е важно за всеки един фотограф, защото хората го преценяват именно по фотографиите, които заснема.